El Tingladu

Laia Serra

Dissabte 7 de maig més de deu mil persones es van reunir a la zona esportiva de Vilanova i la Geltrú per assistir a la festa de presentació del festival El Tingladu. En total, més de 12 hores a les quals caldria sumar el temps que els més impacients van esperar abans que obrissin les portes. A l'exterior del recinte, la gent esperava en petits grups fent temps per entrar. Molts dels assistents vestien marxandatge oficial dels grups que, en pocs minuts, veurien dins del recinte del festival.

Quan finalment es van obrir les portes, els més impacients van correr a agafar lloc a primera fila. D'altres anaven a les barres a comprar alguna cosa de menjar o beure i la resta explorava el recinte en busca de la millor posició per passar la nit. Mentrestant la festa començava amb grups com The Rigodanians, Mocambo o Animal, que amenitzaven l'espera de tots aquells que esperaven els caps de cartell.

La festa va seguir amb Itaca Band, que va crear molta expectació entre el públic i va animar a entrar els espectadors que encara es trobaven fora del recinte. Els assistents a aquest concert van demostrar una vegada i una altra que portaven molt de temps estudiant-se totes les lletres de la banda. Alguns, fins i tot, aprofitaven per enregistrar els millors moments i compartir-los en format de nota de veu o a través d'Snapchat. La nit queia a Vilanova i la Geltrú mentre les bengales s'anaven encenent i cada cop eren més visibles i il·luminaven un públic que no deixava escapar cap oportunitat per formar una olla sota les guspires.

Finalitzat el concert d'Itaca Band, va començar a aparèixer més i més gent per assistir al concert més esperat: el de Manu Chao La Ventura. Són pocs els concerts que aquest artista concedeix al públic i molts dels assistents al festival estaven impacients per escoltar la seva veu en directe. Van ser més de dues hores en què els assistents no van parar de ballar i cantar cadascuna de les cançons. Els més espavilats s'allunyaven de l'escenari buscant un espai més còmode on poder ballar i gaudir de l'espectacle.

Les ganes de gaudir no cessaven i va arribar el torn d'Oques Grasses, que presentaven el seu nou disc: You Poni (Beverly Hills Records, 2016). Tot i ser un disc relativament nou, el públic ja cantava les lletres de les cançons senceres amb molt d'entusiasme. El grup d'Osona va fer pujar a l'escenari els protagonistes dels seus vídeos en tres de les seves noves cançons. Això va sorprendre gratament tota la gent del festival. Les bengales i les olles en aquest concert tampoc podien faltar. Oques s'acomiadaven amb el tema del disc anterior "Passos importants" on gran part dels espectadors es van treure la samarreta i la van fer ballar al ritme de la cançó.

L'últim grup que va tocar en aquesta festa de presentació va ser Pirat's Sound Sistema, que es va deixar la pell sobre l'escenari. Tot i ser els encarregats de tancar la nit, per al públic no n'hi havia prou i van donar-ho tot. El festival no acabava aquí, ja que un cop va finalitzar l'últim concert es va donar pas a Dj OGT, que amb la seva manera de mesclar cançons es va guanyar el públic fins a l'últim instant.

Si et trobes a una foto i vols que te l'enviem gratuïtament en alta resolució, ens ho pots demanar a multimedia@latornada.cat