Reus

La nostàlgia dels Whiskyn’s
Alba Pairet

Entre la Serralada Prelitoral i la mar mediterrània, es troba la capital de la comarca del Baix Camp, la ciutat de Reus. Probablement sovintejada pels turistes per situar-se al cor de la costa daurada, per a molts és coneguda com la ciutat comercial on des de temps antics es concentrava bona part de l’activitat industrial. Una prosperitat econòmica que comença al segle XVIII i és plasmada a la dita popular “Reus, París, Londres”.

Més enllà del comerç i les platges properes, Reus té el seu patrimoni. Així que oblideu-vos de les activitats més quotidianes que porten les masses i seieu a les butaques que emplenen el Teatre Fortuny per descobrir tots els tresors que s’amaguen fora de la façana d’estil neoclàssic.

Passegeu pelnucli antic de la ciutat acompanyats de Whiskyn’s que arrela l’expressió “Reus-París-Londres”, homònim del vuitè disc, per tornar als seus orígens, a la mà de “Reus”. Després de deu anys entre la seva ciutat i la ciutat comtal, els de Reus tornen a casa seva, enyorats la recorden i l’estimen. “Reus als meus peus, i al teu cap, Mercadal, tomb de ravals” canten. I unes passes més amunt o més avall podeu contemplar els edificis modernistes, descobrir la relació amb Antoni Gaudí o simplement intentar imaginar-vos la bellesa que envolta la ciutat.