Els 10 imprescindibles

El 2017 en 10 concerts

Repassem els concerts en català més especials de l'any que s'acaba

Quin ha estat vosaltres el millor concert del 2017? Nosaltres ens hem proposat recollir-ne 10 que no us hauríeu d'haver perdut. En quants heu estat?

11 de febrer

Casa nostra, casa vostra

El Palau Sant Jordi va ser un clam en favor de l'acollida de refugiats amb un macroconcert que unia desenes d'artistes damunt de l'esenari. Joan Manuel Serrat, Lluís Llach, Manolo García, Sílvia Pérez Cruz, Macaco, Sopa de Cabra, Amaral, Marina Rossell, Ismael Serrano o Paco Ibañez van ser només alguns dels artistes que van voler participar-hi.

12 de febrer

Homenatge a Esquirols

El dia que Esquirols havien marcat a la cançó "Any 2017", grups com Ebri Knight, Pastorets Rock, Germà Negre o Titot i David Rosell van voler-los retre homenatge al teatre Kursaal de Manresa.

17 de juliol

Mishima i Joan Miquel Oliver al Grec

Dues de les grans estrenes de la temporada -Mishima i Joan Miquel Oliver- compartien nit al Teatre Grec en un dels concerts més destacats del festival Grec d'enguany.

21 d'octubre

Aspencat a Razzmatazz

L'últim concert d'Aspencat feia vibrar la sala Razzmatazz de Barcelona en una nit carregada d'emocions que servia per acomiadar un dels grans referents de l'escena valenciana.

30 d'abril

Els Amics de les Arts a l'Strenes

Per presentar el seu esperat nou treball, Els Amics de les Arts van escollir un escenari de postal: les escales de la Catedral de Girona. En la clausura del festival Strenes, el grup va oferir un concert molt especial sota la pluja.

12 i 13 de maig

Txarango al Poble Espanyol

Després d'un any i mig d'espera, els fans de Txarango es retrobaven per fi amb la banda en un Poble Espanyol ple fins la bandera durant dues nits consecutives en el marc del Cruïlla de Primavera.

28 de maig

Raimon al Palau de la Música

Després d'omplir durant 12 nits el Palau de la Música, Raimon dèia adéu definitivament als escenaris en darrer concert de més de dues hores carregat d'emocions.

8 de maig

El desconcert d'Icat

El ja tradicional Desconcert d'ICat va unir a la sala Apolo una dontzena de parelles impossibles. Arnau Tordera (Obeses) i Guillem Roma; Joan Miquel Oliver i Renaldo & Clara; La Pegatina i Ramon Mirabet; Joan Dausà i Falciots Ninja; David Carabén i Maria Arnal i Marcel Bagés... I la batalla estrella: Manel vs. P.A.W.N. Gang.

9 de desembre

Sopa de Cabra a Fontajau

Per acomiadar una de les etapes més intenses de la seva trajectòria, Sopa de Cabra decidien crear el seu propi festival, que reunia més de 5.000 persones al Pavelló de Fontajau de Girona i en què s'acompanyaven d'Adrià Puntí i M-Clan.

2 de desembre

Concert per la llibertat

La nit del 2 de desembre, l'Estadi Olímpic Lluís Companys es va convertir en un clam per exigir la llibertat dels presos polítics amb un concert que va portar a l'escenari artistes com Els Amics de les Arts, La Banda Impossible, l'Elèctrica Dharma, Els Catarres, Joan Rovira, Fermín Muguruza i molts més.