Pla i contrapla

Festival Tintorera

El primer en la línia succesòria

Els festivals a l’estiu són com els bolets a la tardor. Surten per tot arreu i tothom té dret a muntar-ne, això no és cap queixa. Però com els bolets, n’hi han de bons, boníssims i algun que altre que és millor no tastar.

Aquesta és la segona edició del Tintorera, el primer s’anomenava “petit festival de cantautors del mediterrani” i efectivament el cartell era força eclèctic, tot mirant de cercar cantautors amb diferents accents catalans i aranesos.

Per a la segona edició el festival ha crescut. Ja no és ni “petit” ni de “cantautor” però definitivament s’ha obert al “mediterrani”. L’espai de La Daurada Beach Club a Vilanova i la Geltrú té tot el potencial per a gaudir de la música oberta al mar. Enguany un bon treball de direcció artística ha portat a vuit grups repartits en dos escenaris i com els bolets n’hi han de grans i de petits però com el que compta és el seu sabor, podem dir que tots ha deixat un bon sabor de boca.

Crossing, Pantaleó, Blaumut, Tildo Muixart, Els Amics de les Arts, Porto Bello, Joan Rovira i Búhos, un gran elenc que podies trobar-te tot fent una paella o banyant-se a la platja durant tot el dia del festival. És el que té de bo un festival amb les capacitats per a ser el primer a la línia successòria.

Diumenge davant del mar

Tot i la calor que feia diumenge, la gent que va anar al festival va gaudir molt amb els vuit grups que van tocar. Un festival a prop del mar i que els grups estaven repartits en dos escenaris.

Crosssing, Pantaleó, Tildo Muxart i Porto Bello ho van fer a l’escenari Mediterrani, on la gent va poder gaudir, ballar i cantar les seves cançons amb vistes al mar.

Blaumut, Els Amics de les Arts, Joan Rovira i Búhos ho van fer a l’escenari Damm, que era el principal. Tots els grups van esta molt be, però cal destacar en la part final del concert de Els Amics de les Arts van comentar si hi havia algú que volgués pujar i dir alguna cosa. Va pujar un noi i una noia, el noi va dir unes paraules barrejant títols de cançons dels Amics i va acabar fent una petició de ma a la noia. Tothom es va emocionar i es va alegrar per la parella.

Aquest és el segon any del Tintorera i queda demostrat que és un festival especial a la vora del mar, on pots gaudir de bona musica en família i que poden passar moltes sorpreses.