Recomanacions de l’equip

Cybee

Viatge a Mu

Pau Planas

Si amb el seu disc de debut ja apuntaven alt, el segon disc de Cybee els ha consolidat com una proposta a tenir molt present. El quartet s'endinsa al continent llunyà de Mu i en torna amb un grapat de cançons que mantenen la sonoritat fresca i el posat optimista de la banda, però que exploren també el seu posat més atrevit i 'gamberro' amb peces com "TN" o "Marcel·lí". El grup, a més, incorpora definitivament secció de vents i s'atreveix a experimentar amb el funk.

Landry el Rumbero

Ets especial

Rocío Rodríguez

Del reggae a la rumba. Aquesta setmana us recomano el darrer disc de Landry el Rumbero, Ets especial (RGB Suports, 2016). Un projecte que aconsegueix apropar la rumba catalana i la cultura gitana tant als més menuts de la casa com als seus pares. Amb lletres originals i divertides i melodies festives, les col·laboracions d’Els Amics de les Arts, Macedònia, Sabor de Gràcia, Beetty Akna i Irrisori Klezmer Band són la cirereta que acaben d’arrodonir aquest àlbum.

Segona mà

Endinsa't

Roser Gamonal

"S'apropa el temporal, ve la tempesta". Avui em ve de gust recomanar uns músics joves que vaig descobrir fa poc a l'Apolo! Energia i positivitat és el que fan sentir Segona mà amb el seu Endinsa't (autoproduït, 2016) i que fan que m'allunyi una mica de la temàtica de les meves últimes recomanacions. Tot i que potser és la cançó que es diferencia més del disc, que passa per molts estils de música variats, "Il·lumina la nit" trobo que és imperdible!

Joan Miquel Oliver

Pegasus

Guillem Planagumà

L'estiu segurament és l'època més surrealista de l'any. Molts cops també és la que ens dóna més moments per recordar, més imatges i millors sensacions per retenir a la memòria. La música de Joan Miquel Oliver, no és que sigui estrictament d'estiu, però té facetes semblants i per mi, molts temes, podrien ser perfectament la meva cançó de l'estiu. La seva delicadesa estètica i les seves lletres quotidianes però elevades a una espècie de poesia absurda, per mi relaten una plenitud vital similar a la que podem viure durant les vacances d'estiu.