La llista de...

5 cançons en català que no poden faltar a la llista de...

Quim Masferrer

Actor i presentador d'El Foraster


Quim Masferrer
comença a treure el cap al món teatral a finals dels anys 90 gràcies a Teatre de Guerrilla. Des de llavors les seves aparicions tant en teatre com a la televisió han estat constants. Des de fa uns anys, però, ens hem acostumat a veure'l com El Foraster. El programa de TV3 acaba de començar la seva quarta temporada amb Masfarrer com a presentador i encarregat de descobrir-nos, cada dimecres, els secrets d'un petit poble de Catalunya.

Ja T'ho Diré

"Si véns"

youtube

Ritmes mediterranis, d'uns menorquins afincats a Girona, per a una de les cançons d'amor més maques en català. A mi em va enganxar adolescent i això també hi fa.

Lluís Llach

"L'Estaca"

youtube

Tot un himne escrit fa molts anys i vigent avui en dia. Exponent de la cançó d'autor i reivindicativa que retrata la realitat del nostre país.

Adrià Puntí

"Ull per ull"

youtube

Un dels més grans compositors de casa nostra. Convençut que si, en comptes de néixer a Salt, hagués nascut a Londres i cantés en anglès, seria reconegut a mundialment. L'Adrià Puntí és el nostre Tom Waits.

Emili Vendrell

"La taverna d'en Mallol"

youtube

Cançó tradicional que, com moltes d'altres, és testimoni de la cançó popular tan important a ca nostra.

Mazoni

"Eufòria"

youtube

D'aquesta fornada d'excel·lents grups de pop rock, n'hagués pogut triar moltes, però aquesta de Mazoni, bisbalenc, ha estat un himne per a la meva colla d'amics d'Arbúcies.