Les cites de la setmana

Del 28 de novembre al 5 de desembre
Xevi Planas

Les veus de l’aigua

Glaucs (en format duet) donaran dijous el tret de sortida a la primera edició de Les veus de l’aigua, el cicle de música que, organitzat per La Tornada, portarà la música al Museu d’Història de Girona durant tot l’hivern. El grup empordanès oferirà un concert en format acústic amb la presència de Jofre Bardagí i Alexandre Rexach i repassarà les cançons del seu darrer treball, Hem conegut la nit (Música Global, 2014), així com els grans himnes de la seva primera etapa.

L’íntim espai de la Cisterna de l’Antic Convent de Sant Antoni, amb capacitat per a només una trentena de persones, acollirà el cicle, que coincideix amb l’exposició La Girona de l’aigua que ofereix el museu. Després del format duo de Glaucs, passaran per la cita XY, una de les revelacions d’aquest any en el panorama català, i Clara Peya, que presentarà Oceanes (2017), un treball molt relacionat amb l’aigua.

Projecte Mut a Luz de Gas

Deu anys de trajectòria donen per molt, i Projecte Mut els han volgut celebrar de la millor manera possible. El disc 10 anys i bons (Música Global, 2016) que els eivissencs presentaran aquest dijous a la sala barcelonina Luz de Gas és un pas pels grans èxits de la banda, i compta amb col·laboracions de grups de renom en el panorama musical, com Els Catarres, Els Amics de les Arts, Blaumut o La Pegatina. Alguns dels col·laboradors del disc compartiran festa amb el grup en l’inici de gira a Barcelona, un concert molt especial que és el primer pas en la celebració dels 10 anys.

“En la nit artificial” o “Que mos donin” són algunes de les peces de la banda que prenen una nova forma en el disc gràcies a les col·laboracions i que dijous es podran sentir en directe en un concert que els seguidors de Projecte Mut esperen amb molta expectació des del moment que es va anunciar.

AVANTATGE LA TORNADA

Final d’etapa de Teràpia de Shock

Amb les entrades exhaurides, Teràpia de Shock oferirà dissabte al Teatre Principal d’Olot el seu darrer concert. Fa unes setmanes, els membres de la banda afirmaven que no sabien si hi hauria més Teràpia de Shock d’aquí uns anys, però de moment el que queda clar és que serà una aturada llarga, sense data de retorn, i significa el final d’una etapa que ha durat una dècada. En aquests deu anys de trajectòria, Teràpia de Shock ha tocat la glòria amb l’èxit de “Sense Tu” i també han experimentat la part més fosca del món de la música. Amb 100.000 històries (RGB Suports, 2015), la banda garrotxina va tornar a fer un pas endavant i ara assegura haver completat una de les gires més satisfactòries de les seves carreres. 

Homenatge a Joan Oliver

Un 29 de novembre de 1899 naixia a Sabadell el poeta Joan Oliver i aquest dimecres, l’endemà del que hauria sigut el seu 117è aniversari, la ciutat li retrà homenatge amb un acte al Teatre Municipal La Faràndula. Com a tancament de l’Any Joan Oliver, poetes, músics i artistes com Quico Pi de la Serra, El Petit de Cal Eril, Guillamino o Roc Casagran participaran a l’acte Al capdavall som bàrbars, que estarà conduit per l’actor Josep Julien.

La commemoració de l’Any Joan Oliver es va iniciar amb un acte el passat mes de juny amb activitats familiars, una ruta dramatitzada i altres activitats relacionades amb el tema a la Plaça Doctor Robert de la ciutat vallesana, i finalitzarà aquest dimecres després d’una quarantena d’actes al llarg de l’any. Aquesta commemoració pretén recordar un dels sabadellencs més universals i un dels poetes més reconeguts de la història a Catalunya.