La música en català triomfa al Japó

Repassem les actuacions en català més sonades del Fuji Rock

Aquest cap de setmana, Doctor Prats s'han estrenat al Japó amb una sèrie de concerts apoteòsics al festival Fuji Rock, un dels més importants del país. La cita arribava enguany encapçalada per noms com Björk, Gorillaz, Aphex Twin o The XX i els de Terrassa van aconseguir fer-s'hi sentir amb dos concerts que van fer embogir el públic nipó.

No és, però, el primer grup català que assalta amb èxit el festival. De fet, Fuji Rock s'ha convertit en els últims anys, en territori propici per la música en català. Obrint Pas van ser els primers en fer-hi parada l'any 2011 -en una edició encapçalada per grups com Coldplay, The Chemical Brothers, Artic Monkeys o Wilco- i van aconseguir fer ballar prop de 10.000 persones que van acabar corejant el seu nom.

Els seguirien Txarango, que l'any 2015, amb la gira de Som riu (Discmedi, 2014), també hi van passar, en una edició marcada per les actuacions de Muse, Foo Fighters, Motorhead o Belle and Sebastian.

Un any després, va ser el torn de La Gossa Sorda, que van escollir el festival japonès per oferir l'últim concert de la seva trajectòria. Novament, la resposta del públic no podia ser més entusiasta.