Shawn Mendes

Il·luminant obertament amb llum pròpia
Núria Martínez

Grades, pista, passadissos... plens de joves emocionats/des corrents i cridant per tots i cadascun dels racons del Palau Sant Jordi de Barcelona. Rialles nervioses, cares i braços tintats que nerviosament sostenien pancartes amb escrits i imatges dedicades al seu ídol.

Minuts després de l’actuació de James TW, el teloner, els crits cada vegada més intensos informaven de l’aparició imminent de Shawn Mendes. D’entre el públic es podien observar ulls oberts i atents anhelant l’inici del concert. De sobte, la figura de Mendes s’intuïa en l’escenari iniciant el concert fent sonar les primeres notes de "There's nothing holdin' me back’" cançó estrenada recentment.

Minuts després d’haver començat el concert, Mendes esmentava que no estava acostumat a fer concerts on la llum exterior entrés en el recinte, degut a que era molt aviat, argumentant que el feia sentir com si estigués en un festival i per ell era una experiència molt bonica. Costava de creure el que contemplàvem, però els seguidors de Shawn són possiblement dels pocs que aprecien les actuacions amb els sentits i les emocions, i no pas contemplant el seu ídol rere la pantalla d’un telèfon o càmera. Ans al contrari, els assistents mantenien enceses les llums del mòbil per fer del concert una vetllada càlida i acollidora mostrant tot el seu suport. Un públic molt fidel i entregat acompanyava, cantant a ple pulmó, les lletres de totes les cançons que l’artista canadenc interpretava. En els moments més marcats i potents de cadascuna de les peces Mendes romania en silenci per tant que sol s’escoltessin les veus del fandom. La vitalitat i dedicació de Shawn no passava desapercebuda, deixant entreveure tota l’estona una rialla sincera. El cantautor demostrava al final de cada cançó ser un noi molt humil agraint repetidament al públic l’admiració que rebia, fos amb unes senzilles paraules o ajupint-se oferint la seva mà als Mendes Army per mostrar-se més proper.

Les balades predominaven en el decurs del concert, però mantenint el to del seu estil musical pop-rock, utilitzant dues guitarres i dos pianos diferents per donar més joc a l’actuació. Quasi a la meitat del concert, els més que fidels fans del cantant, assabentats a causa de les xarxes socials i conscients del que anava a succeir, es distribuïen amuntegats en el cercle que delimitava l’escenari altern, situat enmig del Palau i a sota d’una lluna gegant. Moments de pura emoció. Mendes es dirigia al piano, que sortia de sota de l’escenari, i sorprenia als assistents fent una petita cover de "Castle on the hill" d’Ed Sheeran. Consegüentment interpretava "Life of the party", una balada que aplaudeix el fet de no actuar de manera comuna com la resta fa, sinó que s’ha de ser un mateix sense tenir por a cometre errors.

Entregat amb cor i ànima amb una veu impecable i afinada fins a l’últim segon de concert, Shawn demostrava disposar d’un potencial únic. L’intèrpret va superar les expectatives del públic del Palau tancant la insuperable nit amb el single "Treat you better" que va ser ballat i cantant com cap altre tema. Cal recordar que Mendes es va donar a conèixer l’any 2013 gràcies a la plataforma Vine on publicava versions de cançons, i avui dia amb només 18 anys ha aconseguit ser dues vegades número 1 en la llista mundial de vendes i ha arribat a actuar en llocs emblemàtics com el Madison Square Garden de Nova York. Les seves sentides lletres no deixen, ni deixaran en un futur, indiferent a ningú.