Guillem Roma

Obrint finestres
Pau Planas

Guillem Roma és un músic acostumat a treballar sol. Els seus dos primers discos autoproduïts i autoeditats ho demostren. Ara, però, ha volgut "obrir les finestres" per encarar la gravació del que ha de ser el seu tercer àlbum d'una manera molt diferent i, per primera vegada, ha incorporat la figura d'un productor extern: "Amb els altres discos sempre m'ho feia molt a la meva manera perquè tenia les idees molt clares de com volia que sonés. Amb aquest disc, però, volia buscar un canvi". Així doncs, s'ha unit amb Josep Maria Baldomà per treballar una nova sonoritat que ja avisa que "no suposarà un canvi d'estil", però sí "empaquetar les cançons i el disc d'una manera una mica diferent". "Hi ha uns sons potser una mica més pop, algunes idees arriscades que hem decidit posar-les... Potser ja no hem anat tant al que jo tenia clar que era molt segur sinó que hem obert la porta a què passin coses. Tenia ganes de buscar aquest punt de risc, de provar, de passar-s'ho bé a l'estudi" destaca.

També la participació dels músics hi ha influït: "He deixat moltes més portes obertes a què els músics poguessin aportar idees i això es nota perquè es respira una frescor diferent". I és que, a part dels còmplices habituals, en aquest disc també s'ha acompanyat de Dídac Fernández a les bateries i Miquel Sospedra al baix i comptarà amb les col·laboracions de tres veus de primer nivell com Judit Neddermann, Joan Colomo i Alessio Arena.

El resultat final, però, mantindrà els trets marca de la casa i l'eclecticisme que sempre l'ha acompanyat: "Per un costat hi ha tota la influència balcànica mediterrània que sempre la porto dins i també hi ha tot el tema mexicà, que inevitablement em surt perquè vaig viure tres anys allà i la música popular mexicana sempre s'ha colat a les meves cançons". A més, també assegura que mantindrà "aquestes lletres que tenen un punt de crítica social, sense ser cançó protesta". Tot això, doncs, formarà un nou  treball que arribarà a mitjans de febrer i portarà per títol Connexions. "La música és un art que ens permet connectar coses molt diverses, com totes les meves influències. O les col·laboracions mateix, que no deixen de ser connexions", sentencia.

"Tenia ganes de buscar aquest punt de risc, de provar, de passar-s'ho bé a l'estudi"