Jordi Ninus

Un segon disc més extravertit
Pau Planas


A  finals de febrer arribarà el segon disc de Jordi Ninus. Després d'un mes i mig tancat a l'estudi La Vall de Santa Eulàlia de Ronçana sota la batuta de Marc Martín i en Santi Maspons, el cantant ja encara la recta final de la preparació d'un treball "més extravertit". "En el primer disc estava més amagat i parlava més de mi i de coses internes, però en aquest he fet un pas endavant. Parlo d'algunes coses internes, però en molts temes veureu que va cap enfora" explica. El pal de paller d'aquest nou disc -del que encara no en pot avançar el nom- serà la vida en parella: "Quan vaig acabar els temes em vaig adonar que el 80 o 90 per cent parlaven d'això, però des de diferents perspectives. Jo visc en parella des de fa 9 anys i en aquest disc parlo de les diferents etapes: dels defectes que tenim cadascú de nosaltres, del poc que ens veiem, del molt que ens estimem o que discutim...".

"Hem intentat que soni molt internacional. He begut molt de propostes com Coldplay, Adele o Passenger"


Musicalment, Ninus també es mostra convençut que el públic hi trobarà una evolució: "Hem intentat que soni molt internacional" destaca. "He begut molt de propostes com Coldplay, Adele o Passenger però també m'he mogut per altres influències" continua. El nou treball seguirà fidel a l'essència pop-rock amb una sonoritat molt acústica, però ja avança que també hi haurà "unes arrels una mica folk" i "bastant country". A més, es guarda algun as a la màniga: "Hi haurà coses que xocaran. Vull pensar que serà cap a positiu. Algú ho escoltarà i dirà: 'Ostres, això del Ninus no m'ho esperava!'". Però, cap a on aniran aquestes sorpreses? El cantant ens ho resol una mica: "Hem afegit bastants més teclats, però a banda d'això hi ha temes que tenen tocs electrònics, que al primer disc no n'hi havia. En algunes cançons també ens hem atrevit amb algunes guitarres distorsionades, tot i que no molt perquè m'agrada el so acústic, que és el meu segell i el vull mantenir. Hem arriscat una mica més en alguns temes, que jo crec que poden sorprendre". L'artista també es guarda algunes col·laboracions que anirà destapant durant les properes setmanes.

Després d'uns mesos intensos, ara ja només falta la masterització per tal que, al febrer, ja es pugui publicar en format digital. L'edició física tardarà una mica més -segurament arribarà la segona quinzena de març- i la presentació serà, "molt probablement", el mes d'abril a Barcelona.