La Terrasseta de Preixens

Últim concert de l'any de Candidatura
Joan González

La Terrasseta de Preixens va oferir el passat dijous 17 de desembre l'últim concert de l'any a la sala La Boite de Lleida, on va presentar-hi la seva peculiar Candidatura (Autoeditat, 2015), una proposta festiva que toca temes com l'humor, la reivindicació i l'amor, tot combinant rock, pop i rumba, entre d'altres estils musicals. Es tracta del tercer disc del grup urgellenc, publicat aquest maig i disponible en descàrrega directa a la seva pàgina web, com els anteriors treballs de la formació: El gran desgraciat (Casafont Records, 2011) i Rapinyaires (Casafont Records, 2013).

La Boite es va omplir per rebre'ls com calia, i els va ajudar a fer allò que tan bé saben fer: convertir una simple festa en una autèntica festa major. La nit va acabar sent un autèntic rebombori, marcat per la descàrrega d'adrenalina que hi va haver sobre l'escenari. Va ser un concert en el qual l'energia fluïa de manera clara entre els músics i el públic, que no va parar de ballar, saltar i cantar durant l'hora i mitja que va durar, aproximadament, la festa. I és que aquesta gent són l'hòstia en patinet, com molt bé afirmen ells mateixos.

La proposta va agradar a tots els fans, que no només van poder gaudir de les últimes cançons de la formació, sinó que també van poder escoltar-ne algunes dels discs anteriors. El temps va anar passant i el grup va voler culminar el concert amb el seu particular “Final feliç”, que va aconseguir fer embogir encara més un públic que ja estava totalment entregat. Un cop els músics van abandonar l'escenari, la sala va insistir molt a poder gaudir d'una cançó més, petició que La Terrasseta de Preixens va acceptar i va interpretar una versió molt seva de “Kualqier Día”, dels madrilenys Boikot.