Cesk Freixas

Emocions compartides
Alba Pairet

Llueix cultura i sacseja les ments. Revestint la música amb contundents paraules, el cantautor Cesk Freixas va tornar a manifestar les seves clares intencions. En aquesta ocasió ho feia dins el marc de la tercera edició del cicle Músiques Sensibles, en l’espai emblemàtic i acollidor que és el Foyer del Gran Teatre del Liceu. Amb un públic ple de cares conegudes del món de la música, en una gran pantalla s’emetia un vídeo on es recordava que una part de la recaptació del concert es destinava a l’associació Baixem al carrer del Poble-sec.

En breu, l’obscuritat s’apoderava de la sala. Al mig de l’escenari, apareixia en Cesk Freixas, assegut, rascant els acords de “Cançons lliures”. Començava el recital musical amb components ideològics i socials. “És un plaer connectar expressions artístiques amb acció social”  comentava. Ja acompanyat dels guitarristes Victor Nin i Toni Mena, arrencaven amb “Tornarem a brindar per la vida” i sense pauses continuaven amb  “Abril del 1984”. De seguida però deixaven l’àlbum La mà dels qui t’esperen (Temps Record, 2009) per recórrer cançons de Tocats pel foc (Temps Record, 2012). Elogiant les virtuts literàries i el compromís social de l’escriptor Manuel de Pedrolo, el trio li atorgavaun petit homenatge. I d’aquest referent passava a reivindicar els Països Catalans amb un parell de temes de Protesta (Temps Record, 2014).

El torn dels sentiments i les emocions estava per caure: “per tots els que el recordeu i per aquelles persones que us sentiu orgulloses de vestir amb la samarreta roja o vermella del canvi social i de la justícia” comentava  en Cesk vestit per a l’ocasió amb el puny al pit. Cantava “La samarreta” d’Ovidi Montllor, ja interpretada en altres ocasions, en homenatge al cantautor de referència.

La vetllada continuava amb col·laboracions especials: els recitals del seu germà, Marc Freixas, i d’en Roc Casagran i la versió de la coneguda rumba “La petita rambla del Poble Sec” a boca del cor Veus Com Sí (participants del programa Oh Happy Day de TV3). I de seguida el trio tornava amb cançons dels dos darrers treballs discogràfics per culminar com és habitual cantant amb el públic a l’uníson “La petita rambla del Poble-sec” i “L’arbre del demà”.

El concert a twitter

 L'Artista Convidat 
 @LArtistaC

Ahir vam disfrutar d'un gran concert d'en Cesk Freixas. Aquests si que en saben!! 
instagram.com/p/-2A_ssN8bi/

 

 JavierNubiolaBriera
 @NubiolaBr

Molt emocionat de veure ahir a @Veuscomsi cantant "La petita rambla del Poble Sec" amb en @ceskfreixas al Liceu.

 

 Maria Serrano 
 @maaireku

@ceskfreixas gràcies per fer present l'Ovidi i la família del, meu i estimat, País Valencià 

 

 Roc Casagran 
 @roccasagran

Gràcies, Cek Freixas, per aquesta nit tan bonica al Liceu. 

 

 Carles Vidal 
 @CarlesVidal

Gran concert de @ceskfreixas avui al Foyer del @Liceu_cat. Íntim, proper, bonic, tendre i, sobretot, compromès.