Tortellinis, Anaïs Vila i Martina Tresserra

Pau Planas

Tenen només 18 anys, però Tortellinis ja en porten 10 dedicats a la música. Amb només 8 anys, els de La Garrotxa ja corrien pels escenaris fent versions i, ara fa una mica més d'un any, van fer el pas definitiu amb la publicació de En un racó de món (RGB Suports, 2016), el seu primer disc de llarga durada. Amb les cançons d'aquest treball sota el braç -i alguna novetat més-, la banda arribava als concerts a casa per portar la festa a un jardí de Campllong. Contagiaven energia i optimisme i convidaven a ballar a un públic que poc a poc s'anava deixant anar fins a llançar-se a cantar i fer voltes al crit de 'Piruet'.

Pocs dies després, la iniciativa es desplaçava a Sant Quirze Safaja, en aquest cas de la mà de Martina Tresserra. En un espai immillorable amb vistes sobre el Montseny, l'actriu i cantant ens passejava pels poemes d'Estel Solé que donen forma al seu primer treball discogràfic, Altres dones (Temps Record, 2016). Cançons fetes a mida per cada un dels textos de la dramaturga, poeta i actriu, que connectaven amb un públic que no es volia perdre cap detall d'una proposta única.

I, del Moianès, marxàvem cap a Osona per acomiadar la setmana amb Anaïs Vila. La cantautora bagenca està a punt de publicar el seu segon treball, que durà per títol Fosc, cançons per veure-hi clar i diumenge era un bon moment per oferir-ne un tastet. Després d'un any a Liverpool, la cantant n'ha tornat amb un treball mig en català mig en anglès que veurà la llum el dia 1 de setembre. Entre cançons noves, però, Vila també ens proposava un recorregut per les peces que formen el seu primer treball -Entre els dits (Temps Record, 2015)- i algunes versions que l'han marcat.