Carnaval de Solsona

Solsona acull milers de persones als seus concerts més esperats pel Carnaval
Naiara Francone

El Carnaval de Solsona és conegut per ser un dels millors de Catalunya pel seu folklore i els seus actes i esdeveniments. Aquest cap de setmana s’hi han viscut tres intenses nits de concerts que han omplert a vessar la Sala Polivalent del poble.

Dijous 23 (dijous gras) Strombers obria la ronda de concerts a la 1.30 h de la matinada. En sonar els primers acords de "La fiesta ilegal", la sala va començar a omplir-se de bates multicolors. Encara hi havia molta gent a fora fent cua per entrar, però en pocs minuts, la sala estava plena de gom a gom. "El coche de Manolo" va revolucionar l’ambient, on joves i grans cantaven i ballaven al ritme de la música. Mentres sonava "Tocant el cel amb la mà", diversos pilars van alçar-se per tota la sala. Strombers van tocar un repertori de cançons de gairebé tots els seus àlbums, des de Fiesta ilegal (Autoeditat, 2004) a Tavernaris (Strombers Records, 2015), que va acabar amb "Borracha", una de les seves primeres cançons, quan la sala encara estava plena de gent que volia continuar la festa de carnaval.

Les Absentes sortien a l’escenari gairebé a les 4 de la matinada, quan encara hi havia molta gent amb ganes de ballar. L’ambient es va amainar una mica, però tocaven a casa, i això es notava. Van tocar els seus temes més coneguts, "Filomena", "Remena nena", "Fes-me mal Johnny" i "Maria Mercè", del seu últim disc Remena! (Autoeditat, 2016). El grup va acabar l'última cançó sense pantalons, com fan a totes les seves actuacions, i gent del públic els acompanyava despullant-se com ells.

Divendres 24, Doctor Prats va ser el gran protagonista de la nit. A les 3 en punt de la matinada, arrencava el seu concert amb molta força, quan feia estona que la sala estava plena de gent amb ganes de veure’ls. "Ara!" revolucionava l’ambient, i gairebé tothom portava la cara pintada amb signes tribals, com els components del grup. "No n'hi ha prou", "Mira-la", "No t’encantis" i "Tornaré" van ser les seves cançons del seu últim disc Aham Sigah (Música Global, 2016), més ballades pel públic. Tres afortunats van pujar dalt de l’escenari per cantar i ballar amb els Doctor Prats i fer el «limbo» passant per sota del trombó. Amb "Adéu fins aviat" tancaven el seu concert tan esperat pels solsonins, que els van aplaudir amb molta força abans de marxar.

Dissabte 25, a les 2 de la matinada, sortien a l'escenari els integrants d’Oques Grasses. Malgrat que la sala encara estava començant a omplir-se de solsonins i forasters, el grup va començar a tocar i a interactuar amb el poc públic que encara hi havia, i el feedback d’aquest va ser cantar amb ells en tot moment. De mica en mica, la gent va començar a arribar, fins omplir-se completament. L'ambient era variat, al davant hi havia el seu públic més entregat, cantant i ballant en tot moment al ritme de la música, i per la resta de la sala, l’ambient era més dispers. Oques Grasses van tocar els temes dels seus àlbums You poni (Autoeditat, 2016) i Digue-n’hi com vulguis (Autoeditat, 2014) i Un dia no sé com (Autoeditat, 2012) i la seva cançó "Cul", va ser la més acompanyada pel públic junt amb "Sexy", del seu segon CD. El grup es va acomiadar de Solsona amb "Passos importants", amb la qual van treure’s les samarretes i van fer que la gent del públic també ho fes, i es va crear un ambient molt festiu, on tothom cantava movent enlaire la seva roba.

Passades les 4 de la matinada, el públic de totes les edats esperava amb moltes ganes el grup Séptimo A, format per solsonins i cardonins. La sala Polivalent estava plena com mai, l’aforament era el màxim, i molta gent es va quedar fora amb ganes de veure el concert. Séptimo A començava el concert amb el seu tema "Mundo normal" i un públic molt entregat els seguia cantant i movent els braços al seu ritme. "És l’hora d’anar-hi", "Parits" i "Olvídalo" del seu primer àlbum, Mundo normal (Autoeditat, 2016), van ser els temes més moguts, que tothom cantava i ballava amb moltes ganes. Amb la cançó d'"El abuelo", en Farlo, la mascota que acompanya el grup en tots els seus concerts, va sortir a l'escenari com un huracà, i va fer que tothom aixequés els peus de terra. Van tancar el concert a altes hores de la matinada, i tothom va aguantar al peu del canó fins a l'última cançó. El grup feia temps que no pujava a l’escenari, ja que estaven preparant el seu nou EP Papers (Autoeditat, 2017) i, com que eren a casa, no se'n van poder estar, i van voler premiar el seu públic tocant les seves noves cançons "Arriésgate", "Papers" i "Golpea", que presentaran oficialment el 18 de març a la Sala Apolo de Barcelona.

Els colors de les bates de les diferents comparses van presenciar tots els concerts, que van començar més tard, ja que hi havia molta festa al carrer, i l’organització va decidir esperar-se perquè tothom hi arribés a temps. Tots els concerts van acabar amb una gran afluència de gent, malgrat les altes hores de la matinada en què van finalitzar. La gent de Solsona i visitants que venien de fora que van presenciar els concerts van passar-ho d’allò més bé amb els seus grups preferits, tres dels quals eren del territori solsoní. Es podria dir que la Junta va fer una bona tria de grups catalans per omplir les sales d’aquest Carnaval 2017, malgrat que molta gent es va quedar sense poder entrar-hi dissabte per haver arribat a l'aforament màxim.

Si et trobes a una foto i vols que te l'enviem gratuïtament en alta resolució, ens ho pots demanar a multimedia@latornada.cat