Castanyada Rock

Torna el Castanyada Rock amb més públic que mai
Carles Pauné

Pot ser que la setmana passada tingués lloc una de les edicions més importants del Castanyada Rock. Dilluns 31 d'octubre -l'endemà era festiu- l'Anoia va viure una de les nits musicals més intenses de l'any. Sota un cartell de luxe amb Auxili, Strombers, Ojo de Buen Cubero, Cor Fort i música fins al matí amb PDF es presentava el Castanyada Rock de Piera. Un festival relativament desconegut pels habitants de la metròpolis comtal i rodalies, però tot un clàssic pels de la Catalunya Central i el Penedès. Fa tretze anys que té lloc aquesta iniciativa de la mà d'un parell d'associacions juvenils de la vila que sense anim de lucrar-se organitzen l'esdeveniment. Aquesta edició s'ha apostat per brindar l'entrada lliure al públic, fet que ha disparat la participació. A més a més, el Castanyada no va eclipsar-se amb cap altra oferta cultural similar dels voltants.

L'altre punt fort de la vetllada va ser la doble cita que havia anunciat d'Strombers. Per una banda, celebraven l'últim concert de la Gira Tavernaris; i per l'altre, els de Cardona, acomiadaven a dos membres de la banda: en Jordi Costa (guitarra) i l'Alexis Cabrillana (‘co-veu’ principal). El Festival pierenc i Strombers porten relació incansable, mai han fallat al cartell en els últims 7 anys.

La música va començar puntual al recinte de Cal Sanahuja. Aquest es tracta d'un recinte de la Vila de Piera que regularment té la funció de pàrquing, però pels volts de castanyada muta a un espai que acull una de les nits mes esperades de la tardor.

Joves de totes les edats omplien les files de davant l'escenari, que es van anar consolidant amb el concert d'Ojo de Buen Cubero. Els de Sants van saber transportar l'energia del seu directe per posar a to al públic vingut d'arreu de la província. Més endavant, van irrompre a l'escenari els esperats Auxili en el primer concert dels valencians a la comarca de l'Anoia. Pràcticament tothom va corejar "L'ona", "Clax-Sound" i altres sintonies que han segellat molts records d'aquest estiu passat. Llavors va arribar el torn d'Strombers: festa total. Va ser un directe potentíssim amb el toc esbojarrat que la banda desprèn. Els moments finals del concert van adoptar un caire emocional amb els comiats dels membres que abandonen el projecte. També va servir per agrair a tot l'equip que els havia fet costat al llarg de la gira. Aplaudiments sincers del públic.

Per encarrilar el tram final de la nit, el punxadiscos igualadí PDF va oferir una sessió on no hi va faltar de res. La pista es va buidar de mica en mica i només els més valents van veure sortir un sol sorprenentment matiner degut al canvi d'hora que havia tingut lloc el dia abans.

Si et trobes a una foto i vols que te l'enviem gratuïtament en alta resolució, ens ho pots demanar a multimedia@latornada.cat