Trast

Preparats per a un retorn més contundent
Pau Planas

Encara no fa un mes que van tancar gira amb un concert a la sala Apolo, però la maquinària de Trast no s’atura. Sense ni tan sols temps per pair-ho, el grup ha entrat ja a l’estudi per preparar el seu segon treball, que arribarà a la primavera. “Anem amb el temps: quan es fa fosc ens amaguem i quan torni a sortir el sol tornarem a sortir” bromeja Albert Martí. Fa uns dies que el grup va acabar la preproducció (on van comptar amb l’ajuda de Miguel Zamarripa com a productor artístic) i ara ja estan tancats als estudis Atlàntida de Barcelona on, sota la batuta de Mario Patiño i Edgar Beltri, estan donant vida a un disc que ja avancen que “sonarà més contundent, amb més ràbia”.

Diari de Matinada era una mica més bonic i això és més fosc. Anem a tancar el puny i a cridar” expliquen. Porten uns mesos d’activitat frenètica en què han hagut de combinar els últims concerts de la gira amb la preparació del nou àlbum i això no sempre és fàcil. Tot i això, però, s’ho prenen amb filosofia: “Si fas una cosa que t’apassiona, el problema de la falta de temps sempre hi serà” assegura Aleix Comas.

En total, aquest nou treball estarà format per 10 cançons –potser 11- que suposaran “un nou començar”. I és que la banda té clar que “amb els últims concerts de Diari de Matinada hem tancat una etapa” i ara volen anar un pas més enllà. “Volem que es reflecteixi l’evolució i l’aprenentatge que hem anat experimentant, però no volem perdre l’essència que fa que això segueixi sent Trast”. Albert Martí ho resumeix en una frase: “La idea és que s’ajuntin la continuïtat i el canvi, que és una idea que forma part de totes les persones”.

Com a Diari de Matinada, el grup mantindrà les dues veus principals –una de masculina i una de femenina- i buscarà donar-hi una volta més: “Ara sí que sí volíem que les cançons tinguessin dues ànimes i que totes dues es fonguessin en una”. A més, a les veus de Laura Pagès i Albert Martí, s’hi sumaran, com en el primer disc, algunes col·laboracions. N’hi ha que tot just s’estan acabant de tancar, però el grup ja avança la primera: serà la de Gerard Aledo, antic membre d'Al Quadrat i, actualment, cantant en solitari sota el nom de Sr. Smizz.

Amb la gravació ja força avançada, però, al treball, encara li falta un detall important: el nom. “Volem evitar la precipitació. Venim d’un estiu frenètic en què hem anat donant forma al disc a partir de paraules, imatges i ímputs. Ara volem esperar que tot això ens porti cap a un nom. No volem posar un nom al disc sinó que volem que sigui el disc que ens porti cap a un nom” assegura Albert Martí.