El teu vestit m'encanta

Senyor Mit
Glòria Noguer

Gairebé 3 anys després del disc de debut -Juny, juliol i agost-, arriba el segon i esperat disc del selvatà Carles Serras, enfundat en el seu alter ego Senyor Mit. Aquest treball, titulat El teu vestit m’encanta (Altafonte/Panda, 2015), representa un salt endavant important respecte l’anterior en molts aspectes.

Primerament quant a la gravació. Si el primer disc era un treball molt personal on Serras va encarregar-se de la major part de la gravació, aquesta vegada ha volgut fer-ho envoltat de la seva banda habitual per tal d'oferir la mateixa sonoritat dels seus concerts. A més, també ha convidat un reguitzell de col·laboradors que ajuden a donar diferents matisos a les cançons i esdevenir així un disc ple de colors. Entre les col·laboracions cal destacar la de Joan Enric Barceló d'Els Amics de les Arts al tema “Desembre”. Però no es tracta d’una simple col·laboració, sinó d’una bonica història amagada darrere una vella fotografia en una piscina comunitària, i que suposa el retrobament de quatre amics després de 30 anys. I és que Serras i Barceló estiuejaven plegats a Hostalric amb dos amics més (Pau Marcos i el germà petit d’en Carles, Jordi Serras) i curiosament ara -3 dècades després- s’han reunit tots de nou per col·laborar en aquest tema.

La segona diferència notable entre el primer i el segon disc és la temàtica. Si en el primer, l’estiu era el gran protagonista, aquest té l’hivern com a teló de fons. Però el primer també estava tenyit d’un aire nostàlgic i melancòlic, mentre que El teu vestit m’encanta té un punt d’optimisme i alegria, acompanyat d’unes melodies d’aires pop i guitarres més contundents.

Però també trobareu moltes coses en comú respecte el primer disc, doncs Senyor Mit no perd l’essència que el caracteritza en cap moment. Les seves cançons segueixen reflectint històries quotidianes interpretades per personatges ficticis que, en el fons, tenen molt de Carles Serras. I és que a través dels seus protagonistes pretén expressar sentiments universals que podem sentir tots nosaltres.

La cirereta del pastís és el bonus track “El somni de la Mary” una corprenedora versió de “Mary’s Dream” una cançó popular escocesa que el compositor clàssic Joseph Haydn va arranjar i popularitzar al segle XVIII i ara Senyor Mit la reinterpreten amb sonoritats folk i amb la veu de la soprano Laia Frigolé.