Jordi Ninus, La Folie, Raska i King Kong Boy

Pau Planas

La tercera setmana de Concerts a casa començava divendres en un terrat de Sabadell i amb Jordi Ninus com a protagonista. Acompanyat del seu inseparable Jimmy Vidal, el músic oferia un concert tertúlia en què convidava el públic a prendre'n part de forma activa. Converses i cançons que es trenaven durant més de dues hores, mentre s'anava fent de nit i els convidats es mostraven cada vegada més immersos en un concert diferent i especial, que culminava amb "Junts", el single del seu darrer treball.

L'endemà al matí, Raska els prenien el relleu. En aquest cas, l'escenari era un jardí de Riudoms, on el públic de seguida es rendia a l'aposta festiva i combativa dels del Montseny. Amb un format acústic poc habitual en ells, van saber mantenir el seu posat enèrgic amb un concert carregat d'espontaneïtat amb què ens van passejar pel seu últim treball -que recentment els ha portat a obrir el Canet Rock- però que també va servir per recuperar algun tema més antic.

I del Camp de Tarragona, cap a les Terres de l'Ebre, per gaudir de la primera incursió a Catalunya dels valencians King Kong Boy. Amb el seu últim treball, els de Gandia han renascut i s'han encaminat cap a una sonoritat més rockera i personal. En un menjador d'Amposta, ens presentaven un tastet d'aquestes noves cançons, que de ben segur els portaran a ser una de les revelacions musicals dels propers mesos.

El cap de setmana acabava al Bages, concretament a un jardí de Fals on La Folie ens desvetllaven algunes de les cançons que formaran part del seu segon treball, que veurà la llum a la tardor i durà per títol A flor de pell. No oblidaven tampoc les peces del seu disc de debut, en un concert íntim i carregat d'emocions que fins i tot feia saltar alguna llàgrima amb una de les noves composicions.