Veure tots
31/03/2017

Capítol 29

Albert Domènech

Viatgem a ‘El cor de la terra’ de la mà dels Txarango

Entrevistar a Txarango és una experiència meravellosa més enllà d’un repte professional. I més quan un servidor els coneix des de que van començar a caminar amb un projecte que ara s’ha fet tan gran que ha convertit a un grup música al ús en una cooperativa solidària que potencia la seva marca per tot el món. Els Txarango han crescut com a persones i professionals en els darrers dos anys, gràcies a unes experiències vitals relacionades amb els seus viatges, i que han desembocat en el disc més complet de la banda del Ripollès: El cor de la terra (Discmedi, 2017)

Si escolteu la conversa que tenim a l’estudi de Cugat.Cat amb l’Alguer Miquel i l’Àlex Pujols- els dos components que ens han visitat- veureu que ens podríem quedar amb moltíssims titulars. Em crida especialment l’atenció una de les frases amb les que se sincera l’Alguer: “Aquest darrer any ens hem trencat moltes vegades”. I és que les seves estades a zones inundades de pobresa i indignitat humana com Palestina o els camps de refugiats a Grècia han marcat una banda sempre conscienciada amb problemàtiques socials. Es més, en aquest disc han decidit col·lectivitzar la seva música i regalar els 14 temes de l’àlbum a 14 associacions diferents. Si escolteu el programa sabreu per què ho han fet i per què consideren que és un acte més egoista per part seva que solidari.

I en 45 minuts de conversa viatgem a llocs tan allunyats culturalment i socialment com Catalunya, l’Àfrica, el Japó, Palestina o els camps de refugiats. Algunes de les històries que ens expliquen ens vam emocionar o, en certa manera, també ens van trencar. Però no patiu, que també hi ha lloc per les anècdotes o algunes vivències boniques amb final feliç. Al final, un còctel d’emocions, des del cor del grup, des del cor de la terra, que arrodonim amb un simpàtic viatge en el temps de la mà de Jordi Sugranyes que rememora els inicis d’una banda, amb grups com Vall Folk, que aleshores seguia per tot el país alguns referents com Dusminguet o Gertrudis. No us perdeu l’anècdota del cargol en un concert a Lleida o ‘La cartera’ que ha trobat en Sugranyes.

I en un programa especial com aquest necessitàvem d’una acció especial per arrodonir el capítol. Per sort, cada cop tenim més amics i peticions, i ens posen les coses molt senzilles. Aquesta setmana sortegem dos pases pel MITICS Festival que tindrà lloc el 7 i 8 de juliol a l’Aldea amb grups tan importants com Sidonie, La Pegatina, Joan Roviral, Animal o Crossing, entre molts altres. Si escolteu el programa podreu saber com fer-ho per entrar al sorteig, una cosa molt senzilla que us pot dur al MITICS sense pagar un sol euro. Quin luxe, oi? Música, solidaritat, experiències vitals, anècdotes, somriures i complicitat es donen la mà en un dels programes més especials dels que hem fet des de Can Bolats. Gaudiu-lo i, si us agrada, no dubteu en compartir-lo. Ens fareu molt feliços.