Veure tots
24/02/2017

Capítol 24

Albert Domènech

Un Carnestoltes amb l'ànima rockera de Mireia Vilalta

Us he de confessar que poques vegades personalitzo els articles amb les meves relacions personals amb els artistes que ens visiten però, aquest cop, i em permetreu la llicència, és especial perquè l'ocasió crec que s'ho mereix. Vaig conèixer a la Mireia Vilalta, la nostra convidada aquesta setmana, fa tres anys quan, des de La Vanguardia, vam organitzar un concurs de covers que ella va guanyar merescudament. Recordo perfectament el primer moment que la vaig sentir cantar una versió del "Sweet Home Alabama", aquella noia jove, virtuosa de la guitarra, em va captivar. Vaig tenir clar que, si no era guanyadora, tenia un immens futur per endavant.

Aleshores la Mireia tenia 24 anys i gràcies a aquell guardó va poder guanyar una guitarra elèctrica de Santana amb un disseny especial i únic, que, a més, portava la signatura del gran guitarrista. Si escolteu el programa, descobrireu què n'ha fet d'aquella guitarra i quina cançó va decidir immortalitzar amb ella. És per això que, tres anys després, em fa tanta il·lusió tornar a coincidir amb la Mireia que, a més, porta el seu debut discogràfic sota el braç.

El disc es diu Apnea (Música Global, 2016) i és una col·lecció de cançons amb diferents personalitats on s'imposa la seva ànima rockera i propera al blues. L'artista gironina confessa com vol que sigui el seu segon disc i ens explica les experiències que ha hagut de passar fins aconseguir el somni de gravar el seu primer disc en solitari, més enllà de les seves experiències en bandes como Gir amb qui va editar dos treballs discogràfics. Vilalta, a més, té la gentilesa de fer-nos un tema en acústic al nostre estudi. Això sí, la seva força és elèctrica. No us el perdeu.

El programa amb tonalitat de Carnestoltes inclou també l'habitual boloagenda per tot el territori català, Andorra i Mallorca inclosos, i un viatge sonor en el temps fins a un any important per la ciutat de Barcelona i moltes bandes del país com 1992. De fet, és només la primera part d'una série que completarem la setmana que ve de la mà d'en Jordi Sugranyes que ens explicarà quins grups estaven a favor dels Jocs i quins, atenció, els rebutjaven.

El Club dels Bolats es completa amb algunes novetats musicals de la setmana, como els nous temes de El Diluvi o Guillem Roma, en un espai on també donem la última hora del Canet Rock i del verkami que està preparant el grup Màia pel seu esperat tercer disc. Feliç carnestoltes a tots i totes i us esperem la setmana vinent amb més música i energia!