Veure tots
17/02/2017

Capítol 23

Albert Domènech

Entrem a l’apartament de Pantaleó

Teníem moltes ganes de rebre des de feia uns dies –ja sabeu que això de les agendes dels músics va com va- la visita de Pantaleó, o el que és el mateix, la seva ànima, el compositor i músic Gerard de Pablo que, conjuntament amb la seva banda del Vallès han elaborat un producte musical amb una sonoritat pop que aporta quelcom diferent al que trobem al mercat. Després de Reina Victòria (Petits Miracles, 2015), el seu aplaudit debut, el grup presenta ara la seva segona referència discogràfica, L’apartament (Petits Miracles, 2017), un disc amb més color i matisos que porta als Pantaleó a fer un pas més però sense perdre l’essència amb la que van conquerir el Premi Joventut del Sona 9 al 2014.

La presència del Gerard és agraïda un dia on qui us escriu, l’Albert Domènech, no va poder ser a conseqüència d’una petita intervenció sense importància. L’equip amb Albert Ibáñez, Sílvia Farrés, Quim Llisorgas i la Cristina, la nostra dona audiovisual, tira del carro en aquest programa 23 amb la presència de Pantaleó que, a més, ens interpreta a l’estudi i en acústic una versió inèdita de la cançó que dóna nom al disc. Val molt la pena esperar fins la part final del programa per escoltar cantar en Gerard amb el seu segell personal tan identificable. Estem convençuts que el grup serà una de les referències importants dels festivals d’aquesta primavera i estiu.

Més enllà de la visita del Gerard que ens dóna molta informació sobre el que podem esperar en la propera gira del grup que començarà a l’abril a Luz de Gas, el programa apropa com cada setmana la boloagenda de tot el territori català i també d’Andorra i de l’illa de Mallorca, territoris on el programa té cada cop més acollida. Una gran responsabilitat que ens ha dut a ampliar la nostra agenda perquè tothom pugui tenir informació més propera.

L’espai d’aquesta setmana es completa amb alguna novetat musical, com la del grup Hora de Joglar, notícies fresques sobre una de les bandes més emblemàtiques del país, Love of Lesbian, que han aconseguit el disc d’or amb El Poeta Halley (Warner Music, 2016), i un viatge en el temps molt emotiu fins al 1999 de la mà d’en Jordi Sugranyes que ens recorda la pèrdua d’un dels líders de la generació del rock català. Estem convençuts que sabem de qui estem parlant perquè ha estat un buit irreparable. Acabem, com sempre, amb la nostra cançó optimista, tria del senyor Quim Llisorgas que, aquest cop, ha triat un tema molt conegut dels Filippo Landini. Voleu saber quina? Us esperem!