Veure tots
10/02/2017

Capítol 22

Albert Domènech

El Gran Concert per a les persones refugiades amb Oriol Barri

El programa d’aquesta setmana manté l’essència però canvia una mica el seu to. La causa s’ho val. Rebem el músic Oriol Barri, un activista i gran comunicador que està immers en la lluita pels drets de les persones que migren del seus països buscant una oportunitat. El cantautor forma part de la plataforma Stop Mare Mortum des del passat mes de juny i a l’estiu va passar dues setmanes en un camp de refugiats a Vasilika (Grècia) per viure de primera mà quina era la situació de les persones en un espai com aquest.

Barri és un dels creadors de la cançó ‘Un món per a les persones’, d’ell és la lletra que adapta un tema dels Strombers, ‘Un conte ple de contes’ i que, conjuntament amb el Ferran Gallart d’aquesta formació de Cardona han convertit en un dels himnes musicals de la campanya Casa nostra, casa vostra. A més, ell serà un dels protagonistes del Gran Concert per a les Persones Refugiades que tindrà lloc al Palau Sant Jordi aquest 11 de febrer.

El testimoni de Barri en el programa d’aquesta setmana és colpidor, un relat que no us podeu perdre no només per les seves idees sinó també per la manera com explica les seves vivències. Veureu que hi ha històries molt dures que, desgraciadament, són un aproximació de la realitat que es viu en camps de refugiats- potser seria millor parlar d’exiliats- de Grècia o diferents països europeus. L’Oriol Barri fa una crida a les institucions catalanes a que canviïn les lleis de migració actuals i a una ‘desobediència’ activa si l’Estat espanyol bloqueja alguns qüestions prioritàries.

L’entrevista amb L’Oriol, que dura més de 40 minuts, és el bloc central del programa d’aquesta setmana que vol ser un granet de sorra a la lluita social per millorar la dignitat de les persones, especialment aquelles que s’han vist obligades a fugir de casa seva per diferents causes. L’espai d’avui també té paraules d’ànim pel Pau Donés, que ha anunciat que ha recaigut del seu càncer, i per les persones i familiars que també lluiten contra aquesta causa. Novetats discogràfiques com les de Els Amics de les Arts o el grup Nu-B i la ‘bolagenda’ de la setmana completen un programa amb més denúncia que música. Per un cop, ho hem considerat necessari, espero que ho entengueu.