Una nova etapa

Aturem la publicació de la revista per renovar el projecte de La Tornada

Avui era el dia marcat a principis d'estiu per tornar a la normalitat. Després dels especials estiuencs, avui havia de sortir el primer número de la temporada, ja amb els continguts habituals. Finalment, però, això no serà així. Després d'un intens període de reflexió, creiem que ha arribat el moment de renovar el projecte de La Tornada.

Portem tres anys dedicats íntegrament a aquest projecte. Tres anys que ens han servit per adonar-nos de moltes coses. Tres anys de molta feina -i il·lusió- per aconseguir tirar endavant una revista setmanal que faci visible la riquesa musical del país. Ho hem fet posant-hi tots els nostres esforços i n'estem profundament orgullosos. Haurem comès errors. Segur. Volem pensar que també hem tingut encerts. Esperem que sí. Hem aconseguit molt i també ens han faltat objectius per complir. Com tot projecte que comença.

Tot aquest camí ens ha portat a créixer molt, però també a assumir que no tot és possible. I, sobretot, a veure que de vegades el millor és aturar un projecte per deixar que en puguin néixer molts altres. Tenim una voluntat clara: reivindicar la música del nostre país. La teníem el primer dia i la mantenim avui. I és aquesta voluntat la que ens porta a replantejar-nos el futur. Des d'avui, La Tornada inicia un procés de transformació. Un procés que ens porta a aturar la publicació de la revista en el format actual, però que estem convençuts que ens farà més forts i més útils.

Avui la revista setmanal que hem estat publicant durant 92 setmanes (que es diu aviat) tanca les portes. Sentim la necessitat de fer aquest pas per prendre distàncies, replantejar el format del mitjà i poder donar llum a projectes tant o més engrescadors que fins ara no havíem pogut explorar. Aquesta tardor mantindrem els cicles que ja tenim en marxa -Concerts a casa, La Tornada en acció...- i ben aviat us anirem presentant noves iniciatives. Seguirem al peu del canó, reivindicant la música i la cultura. Creant eines i potenciant els grups de casa. Simplement, ho farem des d'altres punts de vista i a través de nous formats.

Gràcies a tots els que hi heu sigut durant tot aquest temps. Gràcies a Fundació SGAE i a La Vinyeta pel seu suport des del minut zero. Gràcies a Ladeus per ajudar-nos a construir una revista molt millor del que nosaltres podíem arribar a imaginar. Gràcies a tots els col·laboradors que han dedicat hores i hores a lluitar per aquest projecte. Gràcies a tants músics que ens han fet arribar el seu caliu i el seu suport. Gràcies als companys d'altres mitjans i a la gent del sector que ha cregut en nosaltres des del principi. I, sobretot, GRÀCIES a tots vosaltres. Als que ens seguiu, ens llegiu i ens doneu suport cada dia.

Vosaltres heu fet possible La Tornada i amb vosaltres seguirem fent camí. Perquè avui no s'acaba res.