Strombers

Festa Major a l'Apolo
Guillem Planagumà

La Sala Apolo és una de les sales de festes més freqüentades de Barcelona, sobretot entre setmana, de dilluns a divendres. Els dimecres són un dels dies més especials, ja que s’hi organitza el Caníbal Sound System, una nit temàtica per on passen grups que exploren el mestissatge, el reggae, l’ska, el soul i la música negra, entre d’altres. Per això, cada dimecres, a l’Apolo, hi ha festa grossa, i jo, que hi visc a prop i vaig a classe de tardes, us ho puc dir amb criteri. Però dimecres passat, el concepte de festa grossa es va quedar curt. Dimecres passat hi van tocar els Strombers, de manera que dimecres passat hi va haver una festa major a l’Apolo.

El grup de Cardona es va donar el luxe de presentar a la mítica sala de la ciutat comtal el seu sisè CD, Tavernaris (Strombers Records, 2015), que tot just havien llençat el dia abans. Amb una pista gairebé plena, van sortir a l’escenari embalats des del primer minut, un escenari que una mica més i els queda petit, tenint en compte que gaudien de la col·laboració d’una secció de tres vents i amb la d’en Joan Palà de 9son a la percussió, que últimament es fa un fart de col·laborar amb grups amics com els Strombers. Onze músics en total, per fer, com dirien, una festa il·legal!

El concert, de gairebé dues hores, va ser una successió perfecta dels tretze temes nous del CD, que el públic gairebé no havia pogut escoltar i dels temes clàssics de la banda, que els assistents volien escoltar i que de fet, ja són banda sonora de qualsevol festa, com ara “Mercè”, “Borracha”, “La nit de Sant Joan” o “Tocant el cel amb la mà”.

Si encara no ho heu fet, escolteu Tavernaris, que val molt la pena. Quan ho hàgiu fet, només faltarà que els seus temes amb qüestió de temps es converteixin en himnes de les nostres festes majors, com tantes cançons-bandera d’Strombers que ja ho són. Ah! I tot i així, no caldrà que espereu que arribi la festa major del vostre poble o ciutat per veure’ls, perquè ja tenen una vintena de concerts confirmats per tot el territori i com van deixar clar a l’Apolo una vegada més, tant és on i quan toquin, que fan d’aquella nit una festa major!

Si et trobes a una foto i vols que te l'enviem en alta resolució, ens ho pots demanar a multimedia@latornada.cat