Est Oest
Est Oest ens citen a Vic un dissabte, just abans de marxar cap a l'estudi de gravació Cal Pau, on enregistraran el seu primer disc. S'hi estaran ininterrompudament durant 12 dies i, d'aquí, n'hauran de sortir les peces que formaran el seu àlbum de debut, que esperen poder publicar a l'abril. La majoria d'ells no han gravat mai en un estudi professional i, tot i que la pressió per haver guanyat el Sona 9 sembla no afectar-los, sí que es mostren nerviosos per "com sonarà, si ens agradarà, si ens el creurem com ens el creiem quan provem al local...". Així, com a mínim, ho reconeix Joan Paré, baixista.
El passat mes de novembre es van proclamar guanyadors del concurs de maquetes Sona 9 i no volien deixar passar més temps del compte per entrar a gravar: "No volíem perdre l'embranzida del Sona 9 ni la temporada que comença ara a la primavera" destaca el cantant, Joan Rial. Així doncs, han decidit anar per feina: "Ho portàvem molt clar fins i tot abans del concurs. Sabíem la feina que havíem de fer i la vam començar a fer molt d'hora" continua. De fet, de no guanyar el Sona 9, els tempos haurien sigut força similars: "Ho havíem plantejat tot amb Sona 9 o sense Sona 9. El concurs ens ha donat més facilitats però teníem clar que hi havia d'haver un disc sí o sí" explica Joan Paré.
"Ho havíem plantejat tot amb Sona 9 o sense Sona 9. El concurs ens ha donat més facilitats però teníem clar que hi havia d'haver un disc sí o sí"
El grup s'ha passat els últims mesos tancat al local d'assaig amb Jordi Casadesús -que serà el productor del nou treball-, per donar vida a les noves composicions. "Serà un disc de contrastos" avisa Paré. "Les cançons són potents, amb canvis de sonoritats i molta diversitat" ho completa Rial. Davant la seva primera experiència en un estudi, el grup té clara la premissa: "Tenim molt clar que l'important és anar-ho a gravar de la manera més natural possible, amb els sons que nosaltres treballem als assajos. No ens posem límits però no volem entrar en coses que no puguem presentar en directe." assegura Martí Ferrer.
Pel que fa a les lletres, destaquen que volen fugir de les històries més costumistes. "Parlem d'històries que ens han passat o que coneixem però no en primera persona ni a partir de subjectes. Expliquen conceptes i sensacions. Històries però embolcallades de literatura en el sentit que no hi ha un fil a seguir en tota la cançó. Són bastant etèries" explica Joan Rial. "Són més suggerents que explicites" sintetitza Joan Paré.
El nou treball ja té el títol pràcticament definit, però encara no es pot fer públic. "Es pot avançar que hi ha idees bastant concretes. Una idea que ho rebentarà tot" bromeja Ferrer. Després de l'estada a l'estudi i un cop fetes les mescles, la maquinària del grup tornarà a posar-se en marxa per encarar un estiu que esperen que sigui complet. Són conscients que "pels festivals de principis d'estiu fem una mica tard" però el Sona 9 els garanteix la presència en algunes de les cites més destacades del calendari i esperen poder-ho combinar amb moltes més dates que aniran anunciant properament.
"Les cançons són potents, amb canvis de sonoritats i molta diversitat"